Virkattu purkinpäällinen

Purkki on puettava tyköistuvaan pukuun, lökäpöksyt valuvat makkaralle

Tämän purkinpäällisen voi virkata oikeastaan mistä tahansa langasta, mutta itse käytin Novita Nallen joulunpunaista ja paksuudeltaan koukulle nro 3.0 sopivaa virkkauslankaa (valkoinen).

 • virkkaa 4kjs ja yhdistä renkaaksi
 • 10ks ketjusilmukkarenkaaseen + piilosilmukka kerroksen 1. ks:aan
 • 1kjs, 2ks jokaiseen ed. kerroksen silmukkaan, sulje kerros piilosilmukalla
 • 1kjs, 1ks ed. kerroksen ensimmäiseen silmukkaan, 2ks toiseen, 1ks kolmanteen jne., sulje piilosilmukalla
 • 1kjs, *1ks, 1ks, 2ks kolmanteen silmukkaan* toista kerros loppuun, sulje piilosilmukalla
 • 1kjs, *1ks, 1ks, 1ks, 2ks neljänteen silmukkaan* toista kerros loppuun, sulje piilosilmukalla
 • samalla tavalla kuin edellinen kerros

Jos purkki on iso, jatka lisäysten tekemistä niin, että venytät lisäysten väliä joka kerros yhdellä silmukalla, kunnes ympyrä on tismalleen purkin pohjan kokoinen. Aseta työ välillä pöydälle. Jos näyttää siltä, että ympyrän reunat alkavat nousta kiharalle, virkkaa yksi kerros ilman lisäyksiä.

 • *3kjs, jätä 2 silmukkaa väliin, 1ks* jatka, kunnes jäljellä 4 silmukkaa, tee 1ks+1 pylväs ed. kerroksen viimeiseen ks:aan
 • *1kjs+1p+3kjs+1p+1kjs esimmäiseen kjs-ketjuun, 1ks toiseen kjs-ketjuun, 1kjs+1p+3kjs+1p+1kjs neljänteen kjs-ketjuun, 1ks seuraavaan kjs-ketjuun* jatka, kunnes jäljellä yksi kjs-ketju. Tee viimeiseen ketjuun 1kjs+1p+3kjs+1p+1kjs, sulje kerros 1 piilosilmukalla ed.kerroksen lopetuspylvääseen.

Tässä vaiheessa työn pitäisi olla kuppimainen (reunat nousseet ylös).

 • *5kjs+1ks ensimmäiseen kjs-kaareen, 5kjs+1ks seuraavaan kjs-kaareen* jatka kerros loppuun. Viimeisen ks:n jälkeen tee 2kjs+1p kerroksen ensimmäiseen kjs-kaareen
 • seuraavat kerrokset samoin kuten edellä, lopeta jokainen kerros tekemällä 2kjs+1p edellisen kerroksen lopetuspylvääseen.
 • Kun työ yltää noin 1cm:n päähän purkin suulta (=korkin kierteistä), virkkaa 3kjs+2p+2kjs, *3p+2kjs* toista kerroksen loppuun ja sulje kerros piilosilmukalla
 • virkkaa 5kjs, 4p ensimmäiseen kjs-kaareen, 2kjs, 4p seuraavaan kjs-kaareen, 2kjs. Jatka samalla tavalla kerros loppuun. Viimeiseen kjs-kaareen 3p ja piilosilmukka aloitusketjun 3. kjs:n
 • tässä vaiheessa voi vaihtaa langan jos tahtoo päällisestä kaksivärisen

Virkkaa viimeinen kerros:

 • 3kjs+4p ensimmäiseen kjs-kaareen, 3ks pylväsrykelmään, *5p kjs-kaareen, 3ks pylväsrykelmään*, jatka kerroksen loppuun, sulje piilosilmukalla aloitusketjun 3. ketjusilmukkaan.

Pujota nyöri purkin suun ympärille.

2 vastausta artikkeliin “Virkattu purkinpäällinen”

 1. Moi! Kirjoitin vihdoin itselleni tämän virkkausohjeen. Niin pitkään pyörinyt mielessä, että pitäisi kokeilla tätä. En ole pahemmin virkkausohjeita lueskellut, mitä nyt Virkkurikirjasta koreja tehdessäni ja siitäkin on vierähtänny jo aikaa. Ketjusilmukan muistan, vaan kiinteä-piilo-pylväs on hataralla muistilla. Onneks on youtube, josta videon avulla näkee.
  Tähän koneelle paistaa nyt aamuaurinko ikkunasta kovin kutsuvasti. Tarvii läksee hakeen raitista pakkasilmaa päivän hommiin virtaa antaan. Eilinen reissu tuntuu vieläkin väsymyksenä.
  Moikka!

  Tykkää

  1. Toivottavasti onnistuu! Kaavan piirtäminen on helpompaa kuin kirjallisen ohjeen luominen, ja kuvasta ohjetta on helpompi seuratakin, ainakin minun mielestäni, mutta tuo on niin helppotekoinen, että onnistuu varmasti kirjallisellakin ohjeella. Jos tuntuu epäselvältä, maalaisjärjellä ja luovuudella selviät siitä kyllä. Sinulta kyllä näppäryyttä ja luovuutta löytyy!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s